Duurzame tuinaanleg Westmaas

Duurzaam tuinontwerp: hergebruik van materialen

Tuinaanleg met hergebruikt materiaal 

In dit duurzame tuinontwerp staat hergebruik van materialen centraal. De leisteen tegels zijn schoongebikt en opnieuw gelegd en we hebben gebruik gemaakt van oude gebakken klinkers. Voor de verdeling en de grondkering hebben we gebruik gemaakt van tweedehands bielzen. De trap naar het lager gelegen niveau hebben we gemaakt van gebruikte vlonderplanken. Veel materialen hebben in deze tuin een tweede leven gekregen, maar van de oude tuin is niks meer te zien.

Huis als uitgangspunt

Zoals in ieder tuinontwerp sluit de tuin aan op de lijnen van het huis. Het huis kenmerkt zich door veel glas in de gevels. De uitbouw van de woning hebben we als het ware doorgezet in de tuin. Door middel van dakbomen hebben we links een soort tuinkamer gecreëerd. Aan de achterzijde van de uitbouw hebben we een open terras gerealiseerd, zodat het mooie uitzicht op het water behouden blijft. De diverse terrassen zijn gescheiden door middel van rode beukenhagen.

Beplanting

De beplanting is een combinatie van buxuswolken en weelderige bloeiende planten. Eyecatcher is natuurlijk de prachtige olijfboom. Op ons advies is de reeds bestaande schutting zwart gemaakt, zodat er meer eenheid in de tuin ontstaat. Daarnaast kleurt de bloemrijke beplanting schitterend tegen de neutrale zwarte achtergrond.

Geplaatst in Tuinontwerp & -aanleg.