Grondwerk

Een mooie tuin begint met een goede basis

Graaf- en grondwerk: uw garantie voor langdurig tuinplezier

Een goede bodem is essentieel voor een mooie, gezonde tuin. De bodemkwaliteit is onder andere van invloed op de kwaliteit van de beplanting, de stabiliteit van de bestrating en de afwatering. Voorafgaand aan de tuinaanleg onderzoeken wij de grondkwaliteit door middel van een bodemonderzoek. Onze ervaren hoveniers weten precies welke grondbewerking nodig is, als basis voor een duurzame tuinaanleg.

Geavanceerde grondwerkmachines

Wij beschikken over diverse grondwerkmachines voor zowel fijne als grove grondbewerking. Wij zorgen voor een goede bodemstructuur, bijvoorbeeld door middel van frezen en spitten. Voor het verbeteren van de bodemkwaliteit werken wij met natuurlijke meststoffen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het egaliseren en ophogen van de tuin en graafwerk. Wij verzorgen uitsluitend grondwerk in combinatie met tuinaanleg

Grondwerk bij nieuwbouw

Zeker bij nieuwbouw is goed grondwerk essentieel. Tijdens de bouwfase rijden er zware machines over de grond. Hierdoor treedt verdichting van de bodem op. Een veelvoorkomend gevolg is wateroverlast. Een teveel aan water in de tuin is slecht voor zowel de planten als de verhardingen. Vaak is spitten en bemesten voldoende om de bodemkwaliteit te verbeteren. In sommige gevallen is het noodzakelijk om de tuin volledig af te graven en nieuwe grond aan te brengen. Wij adviseren u graag over de juiste grondbewerking. Een goed begin is immers het halve werk.

Recent afgerond