Tuinaanleg designtuin achtertuin Van der Waal Tuinen hovenier Hoeksche Waard

Recht zo die gaat

Ontwerp en aanleg voor- en achtertuin Piershil

Strakke designtuin 

Voor deze klant hebben wij voor zowel de voor- als achtertuin een tuinontwerp gemaakt. Uitgangspunt hierbij was een knusse, maar toch strakke designtuin, waarbij een recht lijnenspel de tuin karakteriseert. 

Tuinaanleg designtuin achtertuin Van der Waal Tuinen hovenier Hoeksche Waard

Pergola en vijver

In de achtertuin zijn de pergola en rechthoekige vijver twee opvallende eyecatchers. De bestrating kenmerkt zich eveneens door een strak design. Het terras tegen de achtergevel van het huis is opgebouwd uit betontegels. De paden zijn gemaakt van betonklinkers. Het terras aan de zijkant van de tuin is gemaakt van hardhouten vlonderplanken. Dit zorgt voor een leuke afwisseling. Het natuurlijke hout vormt een mooi contrast met de 'harde' bestrating. Ook in een strakke designtuin is een goede balans tussen natuurlijke en harde materialen een must. 

Groene erfafscheiding

Rondom de designtuin is gekozen voor een groene erfafscheiding: palen met betonijzer, met hiertegen een combinatie van klimop en haagbeuk. In de borders tegen de erfafscheiding staan kleurrijke vaste planten, als contrast met het groen. Verder is er gewerkt met sedum als vrolijke bodembedekker.

Geplaatst in Overige diensten, Tuinontwerp & -aanleg.