Project Tuinaanleg Zuid-Beijerland Van der Waal Tuinen

Modern landelijk

Tuinontwerp & tuinaanleg Zuid-Beijerland

Mix van moderne designelementen en landelijke beplanting

Dit tuinontwerp kenmerkt zich door een mix van landelijk, natuurlijk en modern. En dit alles in één tuin, zonder dat dit chaotisch oogt. Integendeel: door symmetrische zichtlijnen en herhaling straalt deze tuin een en al rust uit. De ideale tuin, om in bij te komen na een dag hard werken. 

Gras en wilde bloemen in de tuin

Door het grote grasveld rondom de woning loopt de tuin optisch over in het weidse achterland. Dit geeft een nóg ruimtelijker gevoel. De achterzijde van de tuin wordt aan weerszijden ingekleurd door een mix van wilde bloemen. Een bloemenweide is niet alleen mooi om te zien, maar ook heel nuttig. De bloemen trekken insecten aan en verbeteren de biodiversiteit in de tuin. 

Uitbundige borders en strakke terrassen

Aan de achter- en zijkant van de woning is een strak terras gemaakt. Het zijterras is overdekt en wordt omzoomd door uitbundige plantenborders. Dit contrast zorgt voor spanning in de tuin. Het achterterras wordt omzoomd door een strakke, lage heg en loopt deels door tot aan het grasveld. Vervolgens loopt de bestrating over in een houten terras. Deze verrassende combinatie tussen bestrating en hout geeft de tuin een eigentijdse, moderne twist. Het landelijke karakter van de tuin wordt onder andere bereikt door de verschillende grindvlakken. 

Geplaatst in Grondwerk, Tuinonderhoud.