Tuintips herfst

Ook in de herfst genieten van een mooie, verzorgde tuin? Met deze handige tuintips is uw tuin ‘herfstproof’.

Bladruimen

Bomen zorgen in de herfst voor een prachtig kleurenspel, maar als de bladeren vallen is er werk aan de winkel. Het is belangrijk dat u uw gazon bladvrij blijft, zodat het gras voldoende zuurstof krijgt. Verwijder bladeren uit de vijver en houd de paden bladvrij, zodat u gladde situaties voorkomt.
In de plantenborders kunnen bladeren juist heel nuttig zijn: ze bieden tijdens de koude wintermaanden extra bescherming aan kwetsbare planten, zoals rozen. (Dit geldt niet voor groenblijvende planten.) Ook insecten en egels zijn gebaat bij een laagje bladeren.

Gazononderhoud

De herfst is de ideale tijd om het gazon een ‘oppepper’ te geven. Tijdens de zomer heeft het gazon vaak veel te lijden gehad. Tot en met de maand oktober kunt u kale plekken nog inzaaien. Het is daarnaast ook belangrijk om het gazon voor te bereiden op het vochtige en koude winterweer. Maaien kan nog tot ongeveer begin november, maar maai niet te kort. Gebruik eventueel gazonvoeding, speciaal voor de herfst.

tuintips herfst tuinonderhoud hovenier Van der Waal

Snoeien

Zorg dat bomen, vaste planten, hagen en heesters voor de winter nog eenmaal worden gesnoeid. Wij komen graag bij u langs voor een persoonlijk snoei-advies of wij verzorgen het snoeiwerk voor u.

Bollen planten

Wanneer u in de herfst bollen plant, dan kunt u in de lente genieten van een bloemrijke en kleurrijke tuin.

Planten en verplanten

De herfst is een goede periode voor (ver)planten. De grond is nog warm en vochtig, waardoor de planten goed nieuwe wortels kunnen vormen.

Tuinonderhoud

Hebt u naar aanleiding van deze tuintips nog vragen of kunt u wel wat hulp gebruiken bij het tuinonderhoud? Maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie en een maatwerk onderhoudsadvies.


Terug naar overzicht