Tuintrends 2017

Wat kunnen we dit jaar verwachten op het gebied van tuindesign? Laat u inspireren door de tuintrends van 2017.

Tuintrend 1: De binnen-buiten tuin

In 2017 zet de tuintrend van de ‘binnen-buiten tuin’ door. De tuin wordt steeds meer ingericht als een living, inclusief een lekkere loungebank en complete buitenkeuken. Waarbij een aangename buitenkachel uiteraard niet mag ontbreken. Ook qua accessoires vervaagt de grens tussen binnen en buiten. Van buitenschilderij tot design buitenlamp, steeds meer producten en materialen voor binnen worden buiten toegepast.

De grens tussen binnen en buiten vervaagt

Tuintrend 2: De natuurlijke tuin

De naam zegt het al: in deze tuin krijgt de natuur alle ruimte. Dat betekent heel veel groen en weinig bestrating. Het basisprincipe van een natuurlijke tuin is een diversiteit aan planten, zoals vaste planten, heesters, bomen en bodembedekkers. De variatie in beplanting trekt bovendien veel vogels en insecten aan. Hun aanwezigheid versterkt het natuurlijk evenwicht in de tuin. De materialen die in deze tuin gebruikt worden zijn verweerd en ruw. We zien voornamelijk oud hout en antieke accessoires.

Tuintrend 3: De wellnesstuin

Thuis ontsnappen aan de hectiek van alledag. De woonomgeving wordt steeds meer een plek om tot rust te komen en dit geldt ook voor de tuin. Er worden steeds vaker wellnesselementen toegepast in de tuin, zoals een zwembad, een zwemvijver en/of een sauna of jacuzzi, eventueel compleet met buitendouche.

Tuintrend 4: De wereldtuin

Sfeervolle, warme kleuren, mediterrane planten en vooral veel terracotta en rotan accessoires. De wereldtuin biedt het ultieme vakantiegevoel in uw eigen achtertuin. Inclusief loungehoek een intieme, knusse plekjes waar u weg kunt dromen. Als dat geen genieten is.

Tuintrend 5: De DIY tuin

Do it yourself is hot. In navolging van de modebranche en home & living staat ook de tuin in het teken van ‘doe het zelven’. Van een eigen kweekkastje tot een complete moestuin, wat van dichtbij komt is extra lekker.

moestuin

Zelf groenten kweken in de DIY tuin.


Terug naar overzicht