Tuinontwerp

Een mooie tuin begint met een professioneel tuinontwerp

Voor elke buitenruimte het mooiste tuinidee

Een mooie tuin begint met een professioneel tuinontwerp. Van der Waal Tuinen is gespecialiseerd in het ontwerpen van particuliere tuinen en bedrijfstuinen. Desgewenst voorzien van een overzichtelijk beplantingsplan, verlichtingsplan en onderhoudsadvies. Het tuinontwerp wordt exclusief voor u met de hand vervaardigd. In onze tuinontwerpen combineren wij uw wensen met onze kennis van het vak en de actuele tuintrends. Het resultaat: een tuin waarin u maximaal kunt genieten. 

De tuin in balans voor een optimale tuinbeleving

In onze tuinontwerpen gaan wij uit van een drietal elementen, als basis voor een optimale tuinbeleving. In een goed tuinontwerp draait alles om de juiste verhouding tussen esthetiek en functionaliteit. De tuin vormt een harmonieus verlengstuk van de woning en biedt ruimte aan praktische elementen, zoals een bergruimte en een speelruimte voor de kinderen. Een tweede belangrijk aandachtspunt is de juiste balans tussen de beplanting en bestrating. Een tuin wordt pas een tuin, als er voldoende groen aanwezig is. Ten derde spelen wij met verschillende hoogtes. Dit zorgt voor dieptewerking en extra spanning in de tuin.

Een tuinontwerp is heel persoonlijk

Uiteraard houden wij in al onze tuinontwerpen rekening met uw persoonlijke wensen. Wilt u een onderhoudsvriendelijke tuin, een weelderige bloementuin of een moderne designtuin, compleet met buitenkeuken? Wij ontwerpen de tuin die bij u past.

Recent afgerond